Verantwoord ondernemen

Wij doen ons best om met zoveel mogelijk zorg en aandacht voor mens, milieu en maatschappij te produceren, daarmee werken wij aan een eerlijke en duurzame toekomst.

Stoffen waar je je goed bij voelt

Voor onze textielproducten en stoffen collectie maken we gebruik van verschillende certificeringen. Deze certificeringen garanderen dat onze artikelen vrij zijn van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid en dat jij zonder zorgen kunt genieten van onze producten.

Biologisch katoen

Eén van de certificeringen voor biologisch katoen is het internationale GOTS (Global Organic Textile Standard)- ceritficaat. Sinds 2021 wordt een groot deel van onze stoffen gemaakt van biologisch katoen met het GOTS-label. Wat dit label onder andere garandeert, lees je in ons blog: GOTS-certificatie kleurmeesters katoenen stoffen en producten!

Duurzame outdoor stoffen

Onze outdoor stoffen, Sunbrella stoffen, zijn geworteld in duurzaamheid bij de productie van de vezels, garens en stoffen. Onze extra aandacht voor kwaliteit zorgt ervoor dat we producten maken en een stoffen collectie aanbieden die langer meegaan en minder vaak vervangen hoeven te worden, waardoor er uiteindelijk minder afval ontstaat. Onze outdoor stoffen behouden hun kleur en sterkte, waardoor ze de traditionele stoffen overtreffen.

Houten tuinmeubels met FSC of PEFC keurmerk

Bij het samenstellen van onze houten tuinmeubel collectie, kiezen wij voor leveranciers die kwalitatieve producten produceren met respect voor het milieu en de omstandigheden.

Wij kiezen voor producenten waarvan het hout een FSC (Forest Stewardship Council) of PEFC (Programme for the Endorsement Forest Certification) keurmerk heeft. Deze labels garanderen dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. In deze bossen wordt selectief gekapt en wordt voor elke gekapte boom een nieuwe geplant. Hierdoor is het proces niet schadelijk voor het milieu. Lees hier meer over in ons blog: FSC of PEFC keurmerk voor houten tuinmeubels van kleurmeester

Duurzame verpakkingen

Naast dat onze producten en stoffen collecties steeds duurzamer worden, besteden we ook aandacht aan het verduurzamen van onze verpakkingen. Zo worden onze artikelen verpakt in een duurzame verpakking van FSC®-gecertificeerd karton. Ook sturen we onze items soms in al eerder gebruikte kartonnen dozen. Deze zijn dan voorzien van de sticker: Wij doen groen en gebruiken deze verpakking nog een keer! 

We zijn continu bezig onze organisatie – en met name ons ontwikkel- en productietraject – verder te verduurzamen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen over alle schakels in de keten heen. We zijn er echter nog niet. Duurzaamheid moet een kernbegrip in onze hele productieketen worden. Dat is een langdurig proces, maar we gaan de goede kant op. Op naar een duurzame toekomst!