FSC of PEFC keurmerk voor houten tuinmeubels van kleurmeester

FSC of PEFC keurmerk voor houten tuinmeubels van kleurmeester

Bij kleurmeester weken we graag met eerlijke en natuurlijke materialen. Onze katoenen stoffen zijn gemaakt van milieuvriendelijke natuurlijke vezels en kleurstoffen. Ze zijn "rauw", wat betekent dat ze worden geleverd als ze van het weefgetouw vallen, zonder extra behandeling om oneffenheden eruit te halen. Ook tijdens de productie van onze outdoor stoffen wordt aan het milieu gedacht. De outdoor stoffen zijn Oeko-Tex standard 100 gecertificeerd en zijn recyclebaar. (Daarover in een andere blog meer). 

Leveranciers keuze gebaseerd op productie met respect voor het milieu.

Ook bij het samenstellen van onze houten tuinmeubel collectie, kiezen wij voor leveranciers die kwalitatieve producten produceren met respect voor het milieu en de omstandigheden. Daarom selecteren wij onze leveranciers op het gebruik van FSC of PEFC gecertificeerd hout. 

Wij werken met leveranciers die of FSC en/of PEFC gecertificeerd zijn. Het FSC- en PEFC-keurmerk zijn de twee bekendste keurmerken op het gebied van hout.

Hout wat is voorzien van een FSC (Forest Stewardship Council) of PEFC (Programme for the Endorsement Forest Certification) keurmerk garandeert dat het afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. In deze bossen wordt selectief gekapt en wordt voor elke gekapte boom een nieuwe geplant. Hierdoor is het proces niet schadelijk voor het milieu. Van alle bos in de wereld is nu ongeveer 400 miljoen hectare gecertificeerd. Dat is nog geen 10% van het wereld bosareaal. Veel ruimte voor verbetering dus.

De twee keurmerken FSC en PEFC voor duurzaam bosbeheer naast elkaar gezet:

  • Beide keurmerken houden rekening met economische, sociale en milieuaspecten.
  • De doelstelling van beide organisaties is gelijk. Duurzaam bosbeheer en het verhogen van de oppervlakte gecertificeerd bos wereldwijd. De weg ernaar toe verschilt. Dit geldt met name voor de manier waarop de certificatie wordt geregeld.
  • FSC werkt van bos tot eindgebruiker (top-down) en PEFC van eindgebruiker tot bos (bottom-up).
  • Het logo mag bij beide keurmerken op het gecertificeerde product staan, als minimaal 70% van het materiaal uit gecertificeerd bos komt.

Aankoop van een kleurmeester tuinmeubel is een bewuste en verantwoorde keuze!

Wanneer je dus een van kleurmeesters houten tuinmeubels aanschaft of het nu een strandstoel, regisseursstoel, klaptafel of opvouwbare kruk is, je kiest door je aankoop bewust voor duurzaam bosbeheer. Een verantwoorde keuze dus!

 

 

 

Terug naar blog