Sunbrella stof - outdoor stof - kleurmeester

Sunbrella stof of outdoor stof - Wat is dat precies?

Sunbrella® stof is een functionele onderhoudsvriendelijke outdoor stof. Speciaal ontwikkelt voor buitengebruik; ademend, water- en vuil afstotend, UV bestendig, vochtbestendig. Makkelijk om te verwerken voor lopers, kussens en zonneschermen.

Er zijn veel verschillende outdoor stof aanbieders. Echter Sunbrella® is een merk van het bedrijf Dickson® dat zich wereldwijd leider in technisch textiel mag noemen. Het bedrijf heeft zich ontwikkelt van specialist in zonwering naar specialist in meubelstoffen voor binnen en buiten. Sunbrella stof biedt comfort, weerstand en textuur.

Wat maakt deze Sunbrella stof nu zo bijzonder?

Dat zijn de eigenschappen van deze outdoor stof. De stof is onderhoudsvriendelijk, water- en vuil afstotend, UV- en verkleur bestendig ademend en zelfs reinigbaar met bleekwater! Ook is de stof zeer sterk en gaat het lang mee! 

Anders dan traditionele verfmethodes die alleen de buitenkant van de vezels van de stof kleuren (en dus snel vervagen), verft Sunbrella de acrylvezels, waar de stof van gemaakt word, tot de kern toe met zeer uv-stabiele kleurpigmenten. Hierdoor zijn de stoffen uiterst kleurbestendig en weerbaar tegen de gevolgen van zonlicht.

Na de kleuring krijgt de stof een tegen vuil- en vlekken beschermende coating. 
Dat maakt de Sunbrella stoffen uitermate geschikt voor outdoor toepassingen als stoel lopers, sierkussens, loungekussens of zonwering! 


De stof is ademend en laat lucht door. Dit creëert een comfortabele zitkussen of fijne luchtige ruimte onder de zonwering.

Kenmerken van Sunbrella stof:

    •    stof van Europese productie

    •    Sterk water - en vuil afstotend
    •    kleurvast
    •    Schimmelvrij
    •    Voelt zacht aan
    •    Zeer sterk
    •    Luxe uitstraling
    •    Eenvoudig schoonmaken met een sopje of bleek!
    •    Machine wasbaar op 30°C
    •    Krimpt niet
    •    Ademend en lucht doorlatend

Sunbrella stof is een relatief dure stof

De stoffen zijn een geweven kwaliteit stof wat betekent dat er geen verschil in voor en achterkant van de stof is. Dit zijn dus geen geprinte stoffen. De grondstoffen waarmee de stoffen geweven worden zijn de laatste jaren enorm gestegen, waardoor er schaarste is ontstaan en ook de Sunbrella outdoor stoffen in prijs zijn gestegen. Door de kwaliteit van de stoffen zul je lang veel plezier van de stoffen beleven. Duurzaam in gebruik dus!

Sunbrella stof online kopen

Er zijn veel aanbieders online van Sunbrella stoffen. Echter de gestreepte Sunbrella stoffen die kleurmeester aanbiedt zul je niet makkelijk online kunnen vinden. De kleurmeester stoffen collectie kenmerkt zich door haar vrolijke streeppatronen en de Sunbrella streep stoffen zijn een samenwerking met een van de stof leveranciers waar kleurmeester mee werkt en kunnen dus niet bij de reguliere Sunbrella stoffen verkooppunten verkocht worden. Alhoewel de uni gekleurde Sunbrella stoffen niet op de kleurmeester site worden aangeboden kunnen zij in combinatie met de gestreepte Sunbrella stoffen wel gekocht worden. 

Koop je eigen Sunbrella stoffen online of laat je Sunbrella kussens op maat maken. We helpen je graag.

Kleur en strepen in mooie kleurencombinaties in outdoor stoffen. De garantie voor een comfort en sfeer buiten!

Terug naar blog