Algemene voorwaarden

Algemeen
De leverings- en betalingscondities zijn van toepassing op alle bestellingen en overeenkomsten. Wanneer je een bestelling plaatst, ga je akkoord met de Voorwaarden van Kleurmeester.nl, kamer van koophandelnummer 54558360. Op alle overeenkomsten gesloten met Kleurmeester.nl is Nederlands Recht van toepassing.

Prijzen
Genoemde prijzen zijn in euro’s vermeld, inclusief 21% BTW en exclusief verzend- of bezorgkosten. Alle prijzen zijn per stuk tenzij anders vermeld.

Verkocht
Een product is pas daadwerkelijk verkocht als de betaling ontvangen is op het bankrekeningnummer van Kleurmeester.nl is en zal dan pas van de website worden verwijderd.

Betaling
Je betaalt via Shopify payments of onze payment provider Mollie via Ideal, bancontact/mr cash, sofort, paypal of bankoverschrijving op de site of ontvangt per mail een factuur, zodat je het factuurbedrag kunt overmaken: t.n.v. Kleurmeester.nl, o.v.v. ordernummer en naam. IBAN NL42ABNA0408931531, BIC/swift: ABNANL2A.

Voor een product op maat vragen wij een aanbetaling van 50% van het factuurbedrag. Dit geldt ook voor alle stoffen die niet op voorraad zijn en speciaal voor jou besteld worden. De resterende 50% van het factuurbedrag dient betaald te worden op moment van levering. Een andere mogelijkheid is contante betaling bij het ophalen van het product.


Levering
Na bestelling ontvang je per e-mail een bevestiging met daarin een overzicht van de bestelde producten en de indicatieve levertijd.

Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling zo spoedig mogelijk in behandeling genomen en gaan wij over tot verzending tenzij levering anders is overeengekomen. In dat geval neemt kleurmeester.nl contact met je op voor een bezorgafspraak of afhaalafspraak.

Indien onverhoopt producten, om welke reden dan ook, een langere levertijd hebben, zal dit per e-mail aan je worden meegedeeld. Dit geldt ook voor producten die niet meer leverbaar zijn. Bestellingen die niet binnen 4 dagen betaald zijn worden door Kleurmeester.nl geannuleerd.

Verzendkosten
Alle kleine producten worden door ons via brievenbus post van Postnl verzonden volgens hun voorwaarden. Alle stoffen tot 1 meter vallen onder brievenbus post. Alle metrages stof boven 1 meter is pakket post, behalve de strandstoel stof die is tot 2 meter brievenbus post.

Alle pakket producten worden door ons via Postnl (www.postnl.nl) of DPD (www.dpd.com/nl) verzonden volgens hun voorwaarden.
Tarieven voor verzending & verpakking binnen Nederland tot 30 kg:
Brievenbuspost: € 5
Pakket 0 – 30 kg € 6,95 
Strandstoel, regisseursstoel en/of krukje  per 4 stuks € 12,50 (DPD)

Tarieven voor verzending & verpakking in België & Duitsland:
Brievenbuspost: € 7,75
Pakket 0 – 30 kg € 10 
Strandstoel, regisseursstoel en/of krukje € 15 (DPD)

Bij DPD en Postnl moet er getekend worden voor ontvangst. Er zijn 3 afleverpogingen (reeds na de 1e afleverpoging kun je online zelf een nieuwe lever-afspraak via www.nieuwelevering.nl/ invoeren) www.dpd.com/nl. Voorwaarden per pakket:
•    Max. lengte: 175 cm (langste zijde)
•    Max. omvang: 300 cm (omtrek + langste zijde)
•    Max. gewicht: 31,5 kg
Als er meerdere producten tegelijk besteld worden waarbij een van bovenstaande voorwaarden wordt overschreden dan worden de producten in afzonderlijke pakketten verzonden.

Voor verzendingen naar overige landen gelden andere tarieven, neem hiervoor contact op via info@kleurmeester.nl.

Afhalen
Alle producten kunnen alleen op afspraak worden afgehaald in Haarlem. Vermeld bij ‘opmerkingen’ onderaan jouw bestelling dat je het product wilt ophalen, Kleurmeester.nl neemt contact op voor een afspraak.

Annulering
Je hebt de mogelijkheid de bestelling binnen 12 uur na het plaatsen van de bestelling te annuleren, zonder extra kosten. Annuleren doe je via info@kleurmeester.nl. Als je de tijdig geannuleerde bestelling reeds betaald hebt, ontvang je het betaalde bedrag terug.

Retourneren
Als het bestelde niet aan jouw wensen voldoet, kun je het product binnen 14 dagen na ontvangst aanmelden voor retour. Je hebt na deze retour melding nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van je thuis naar onze webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa € 6,95 - € 15 afhankelijk van de locatie en de omvang van het pakket. Raadpleeg voor exacte tarieven de website van je vervoerder.

Let op! Retourneren is alleen van toepassing bij producten die niet op maat geknipt zijn of op maat gemaakt zijn. Op maat geknipte/gemaakte artikelen zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Deze producten hebben immers duidelijk een persoonlijk karakter en werden vervaardigd volgens de specificaties van de klant.

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan kleurmeester.nl geretourneerd worden. De te retourneren producten mogen niet gewassen, gestreken of anderszins behandeld zijn. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via info@kleurmeester.nl of middels het retourformulier. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Voor grotere producten die zijn bezorgd of opgehaald, dien je dit ook eerst te melden via info@kleurmeester.nl. Wij zullen dit bevestigen, waarna je het product op afspraak kunt terugsturen of brengen.

Klachten
We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@kleurmeester.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Garantie
Kleuren kunnen op ieder beeldscherm anders worden weergegeven. Als je meer informatie (tekst of foto`s) over een product wilt kun je dit opvragen middels email. Zonder het opvragen van nadere informatie ga je akkoord met de staat waarin het product verkeert.

Onoordeelkundige verwerking van de geleverde poducten kan de garantie doen vervallen. Het niet opvolgen van de onderhoud- en was voorschriften van kleurmeester.nl kan de garantie doen vervallen.  

Diversen
kleurmeester.nl is bevoegd om bij de uitvoering van uw bestelling(en) gebruik te maken van derden.

Hoewel Kleurmeester.nl haar best doet om alle informatie, diensten en producten zo goed en foutloos mogelijk aan te bieden, kan zij niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele fouten, defect, gederfde inkomsten of andere beschadigingen of consequenties, voortkomend uit het gebruik van deze website.

Overmacht
Onverminderd de overige aan haar toekomende rechten, heeft kleurmeester.nl ingeval van overmacht het recht om, naar eigen keuze, de uitvoering van jouw bestelling op te schorten, dan wel de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, door je dit schriftelijk mee te delen en zonder dat kleurmeester.nl gehouden is tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn. Onder overmacht wordt verstaan iedere tekortkoming welke niet aan kleurmeester.nl kan worden toegerekend, omdat zij niet te wijten is aan haar schuld en noch krachtens de wet, rechtsbehandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt.

Aansprakelijkheid
Kleurmeester.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade ontstaan door gebruik van producten. Gebruik hiervan geschiedt op eigen risico. Kleurmeester.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies, vertraging of beschadiging van goederen bij verzending. De bestelde producten worden met uiterste zorg verpakt. De verzending is in alle gevallen voor risico van de koper. Tegen vergoeding kan er voor verzekerd verzenden worden gekozen bij het bestellen, zie verzendkosten. Vermeld dit onder opmerkingen.

Kleurmeester.nl is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, als gevolg van door of namens de klant verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens.

Geschillen
Op deze voorwaarden is Nederlands recht van toepassing. Geschillen worden zoveel mogelijk in onderling overleg opgelost. Indien nodig worden geschillen voorgelegd aan de rechtbank te Haarlem.

Wijzigingsrecht

Kleurmeester.nl behoudt zich het recht voor de voorwaarden en de inhoud van haar website tussentijds te wijzigen. Alle rechten voorbehouden.

Privacy
Jouw persoonlijke gegevens worden in het klantensysteem van Kleurmeester.nl opgeslagen om de bestelling te verwerken. Daarnaast gebruikt Kleurmeester.nl jouw gegevens voor het toesturen van een review verzoek en haar nieuwsbrieven. Wij hanteren hier de regelgeving volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Jouw gegevens worden niet aan derden verstrekt. En je kunt te allen tijde jouw aanmelding voor de nieuwsbrief opzeggen. Voor meer informatie over ons privacybeleid verwijzen we je naar onze privacybeleids pagina.