Fluwelen outdoor stof: de ideale stof voor binnen en buiten!

Fluwelen outdoor stof: de ideale stof voor binnen en buiten!

Ontdek de nieuwste innovatie in onze collectie: een fluwelen outdoor stof gecombineerd met onze iconische gestreepte outdoor stof in onze veelzijdige luxe sierkussens lijn. Voor luxe en elegantie in je interieur én exterieur!

Terwijl fluweel altijd al synoniem heeft gestaan voor luxe en elegantie in het interieur, brengen wij deze weelderige stof nu ook naar buiten in combinatie met onze outdoor streep stoffen. Zo kun je waar dan ook, genieten van het zachte en luxe comfort ongeacht de omstandigheden.

Maar wat maakt onze fluweel stof nu zo bijzonder? Voordat we daar dieper op ingaan, vertellen we eerst meer over wat fluweel stof is.

Fluweel stof

Fluweel, velvet in het Engels, is een verfijnde stof die gemaakt wordt van materialen zoals katoen, polyester, of andere speciale weeftechnieken. Het kenmerkende van fluweel is de weving met korte, opstaande lusjes, die optioneel kunnen worden doorgesneden. Deze opstaande lusjes, ook wel 'haartjes', zorgen voor het onmiskenbare, zijdezachte gevoel van fluweel. Als je over het glanzende fluweel strijkt, merk je dat de haartjes van richting veranderen, wat resulteert in een krachtige kleurdynamiek.

De Franse variant van fluweel, velours, is een gesneden variant van fluweel, wat betekent dat de lusjes worden afgesneden, opgeruwd of getrokken, wat resulteert in een nog zachtere textuur. Het is iets zwaarder en minder flexibel dan fluweel, waardoor het vaak wordt gebruikt voor toepassingen zoals gordijnen en meubelbekleding. De fluweel stof die wij gebruiken is een velours. 

Outdoor fluweel stof

Het is ons gelukt een fluweel stof te vinden die past bij onze collectie hoogwaardige stoffen en producten en voldoet aan onze hoge eisen. Wat deze outdoor fluwelen stof zo bijzonder maakt, is dat het een fluwelen stof is die ook geschikt is voor buiten. 

De fluweel stof heeft een waterafstotende nabehandeling ondergaan die de stof beschermt tegen (vet)vlekken, vloeistoffen, regenwater, zout water en chloorwater. Het materiaal is dus waterafstotend, 100% Solution Dyed Acryl, UV-resistant en gemakkelijk schoon te houden. De stof is speciaal ontwikkelt om gedurende het hele jaar binnen of buiten te worden gebruikt, in de woonkamer, slaapkamer, in de tuin, op het terras of op het dek van een boot.

Bijzonder sierkussens

Door deze luxueuze velours outdoor stof te combineren met onze iconische streep stoffen, geven onze luxe sierkussens nog meer sfeer, kleurdynamiek en comfort. Bovendien zijn deze buitengewone sierkussens veelzijdig, duurzaam en weerbestendig.

Omarm het buitenseizoen in alle comfort en stijl, zonder concessies te doen aan de weelde, pracht en kleur. En als het geen mooie weer is of de herfst of winter intreedt dan neem je de kussens gewoon mee naar binnen en laat je je interieur schitteren met onze buitengewoon veelzijdige luxe sierkussens. Want binnen brengen ze net zowel sfeer, luxe en comfort als buiten! Handig toch deze allweather in-én outdoor kussens? 

Bekijk alle kleurvarianten van deze buitengewone veelzijdige luxe sierkussens op de site.

veelzijdige luxe sierkussens met fluweel - kleurmeester

Terug naar blog