Linnen Katoen mix stof – Wat is dat voor stof?

Linnen Katoen mix stof – Wat is dat voor stof?

Naast onze 100% katoenen gestreepte geweven stoffen hebben we het afgelopen jaar onze stoffen collectie uitgebreid met linnen-katoen stoffen. Bestaande uit een mix van 40% linnen en 60% katoen. 

Linnen katoen mix stof is een alternatief voor zuiver linnen. Linnen bezit een hoge scheurvastheid en is niet elastisch. Deze eigenschappen zorgen ervoor, dat linnen stof snel kreukt. Op zoek naar een manier om het kreuken van zuiver linnen te verminderen, is "halflinnen" ontstaan.

Halflinnen: Linnen Katoen mix stof

Halflinnen moet voor minstens 40% uit linnen bestaan en de overige 60% uit katoen. Bij het weven van de stof word er gebruik gemaakt van regelmatige rechthoekige interlacing van twee sets draden: verticale draden; de kettingdraden van katoen en horizontale draden; de inslagdraden van vlas/ linnen. Zo ontstaat er een stof van hoge kwaliteit met een mooie onregelmatige typisch linnen vlas structuur. Stevig en toch minder kreuk gevoelig dan zuiver linnen. Door deze weeftechniek is er bovendien geen verschil in voor- en achterzijde van de geweven katoen linnen stof, zodat de geweven halflinnen stof aan beide zijden kan worden gebruikt en dus even mooi is.

Onze linnen katoen mix stoffen zijn zeer hoge kwaliteit geweven stoffen, hebben een mooie structuur door de vlas van linnen en zijn door de samenstelling ideaal voor een veelzijdige toepassing. En met haar 165 cm breedte ideaal toepasbaar als tafellinnen, gordijn of bedlinnen.

Ook deze stof is GOTS gecertificeerd; gemaakt van biologisch geteeld katoen/linnen en geverfd met milieuvriendelijke pigmenten.

Linnen Katoen mix stof makkelijk te verwerken

De stof is eenvoudig om mee te werken, knipt fijn en kan met een naalddikte van 90 verwerkt worden op de naaimachine.

Wel raden we je aan rekening te houden met krimp van 10% in de lengte bij de eerste wasbeurt te houden, zie onze wasvoorschriften. Houd daar dus rekening mee bij de hoeveelheid stof die je besteld. Werk je met grotere stukken stof? dan is het verstandig de stof te wassen, de stof aan de lucht te laten drogen en het daarna glad te strijken.

Vragen naar aanleiding van dit blog? Neem dan contact met ons op.

Meer over onze katoenen stoffen lees je in het volgende blog: de katoenen stoffen van kleurmeester.

Terug naar blog