katoenen stoffen kleurmeester GOTS certificatie

GOTS-certificatie kleurmeesters katoenen stoffen en producten!

Trots kunnen we aankondigen dat onze stoffen en producten nu allen zijn geweven met GOTS-gecertificeerde biologische katoengarens. Ook het verven van de garens, gebeurt met milieuvriendelijke pigmenten.

 Onze katoenen stoffen worden gemaakt volgens eeuwenoude traditie.  Zo kunnen we onze hoogwaardige kwaliteit van de stoffen en producten garanderen. Dat nu ook onze unieke katoenen producten worden vervaardigd in overeenstemming met de hedendaagse normen en waarden èn in harmonie met de huidige milieuwaarden maakt ons blij en trots.

Nu hebben we naast onze FSC of PEFC-keurmerk voor houten tuinmeubels dus ook GOTS-certificering voor onze katoenen stoffen en producten.

Aankoop van een katoenen kleurmeester stoffen of producten en onze houten tuinmeubels is dus een bewuste en verantwoorde keuze!

Waar staat GOTS precies voor?

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verder verwering ervan. Tenminste 70 procent (te herkennen aan de tekst Made with organic) of minstens 95 procent (te herkennen aan de tekst Organic) van het product moet uit biologisch geproduceerde materialen bestaat.

Welke eisen stelt het keurmerk?

De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen, wol, zijde, vlas en hennep zijn biologisch te telen; katoen wordt het vaakst biologisch geteeld. Er zijn geen eisen m.b.t. toestaan/verbod op teelt van katoen in waterschaarse gebieden, wel moet er een waterbeheerplan zijn.

GOTS heeft tevens milieueisen voor de verwerking van de vezel tot product, eisen voor arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon in de productiefase, niet in de landbouwfase. Ook zijn er milieueisen voor de verpakking en de fournituren.

Naleving van de eisen van het keurmerk wordt onafhankelijk gecontroleerd door een geaccrediteerde organisatie.

GOTS certificering kleurmeester katoenen stoffen

Terug naar blog