Bouclé stof; textuur en warmte voor je interieur èn exterieur!

Bouclé stof; textuur en warmte voor je interieur èn exterieur!

Wil je je interieur een luxe uitstraling geven? Dan is het toevoegen van bouclé stof een uitstekende keuze. Maar wat is bouclé stof eigenlijk? Wij hebben het voor je uitgezocht en deze mooie stof gebuikt voor onze luxe sierkussen lijn. 

Bouclé stof

Bouclé is een stof die bekend staat om zijn karakteristieke textuur en luxe uitstraling. Het woord bouclé komt uit het Frans en betekent letterlijk gekruld of gelust. Het kenmerkende element van bouclé is de speciale losse manier van weven. Dankzij dit losse weefpatroon krijgt deze stof een lusachtige structuur, waarbij er kleine lusjes van garen uitsteken vanaf de basisstof. Dit zorgt voor een speels en levendig effect, waardoor bouclé een prachtige toevoeging is aan elk interieur. Ondanks de grove, losse structuur is de stof juist zacht.

De veelzijdigheid van bouclé

Wat bouclé zo bijzonder maakt, is de veelzijdigheid ervan. Deze stof komt in verschillende samenstellingen en kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals wol, katoen, viscose of een mix van vezels. Hierdoor zijn er talloze mogelijkheden om bouclé stof te gebruiken in verschillende interieurstijlen. Of je nu een modern, Scandinavisch, industrieel of klassiek interieur hebt, bouclé past bij vrijwel elke stijl en voegt een vleugje textuur en luxe toe aan je ruimte.

De voordelen van outdoor bouclé stof

Bouclé ziet er niet alleen te gek uit, maar heeft ook praktische eigenschappen die het een populaire keuze maken. De lusstructuur van bouclé zorgt ervoor dat het materiaal duurzaam en slijtvast is. Het is bestand tegen dagelijks gebruik en behoudt zijn vorm en uitstraling langdurig. Bovendien is los geweven stof adembenemend en ook nog eens zeer comfortabel en zacht om op te zitten of liggen. Het creëert een warme en gezellige sfeer in je interieur.

Wij maken uitsluitend gebruik van een outdoor bouclé stof. Deze outdoor stof is in tegenstelling tot een gewone bouclé stof, naast bovenstaande eigenschappen ook water- en vuilafstotend en bestand tegen zonlicht. Voor ons dè reden om deze stof te gebruiken en te combineren met onze kleurrijke outdoor stoffen. Onze luxe sierkussen lijn biedt dan ook een spannende mix van kleuren en texturen, is praktisch in gebruik èn zo kun je dat luxe, warme gevoel creëren in elke ruimte, op elk moment, binnen èn buiten!

Onderhoud

Outdoor bouclé stof is zeer eenvoudig schoon te maken, dit maakt de stof uiterst geschikt voor binnen en buitengebruik

Wanneer er een vlek in de stof komt is het aan te raden om eerst met warm water de vlek voorzichtig te deppen. Let hierbij erop dat je hier geen wrijvende beweging maakt, dit is niet goed voor de geweven stof. Wanneer dit niet werkt kan er gebruik worden gemaakt van een zachte vlekverwijderaar. En uiteraard kan de stof ook gewoon gewassen worden op 30 graden.

Veelzijdige sierkussens met bouclé stof

Wil je snel een luxe, warme en gezellige sfeer aan een ruimte geven? Durf te spelen met bouclé stof in je interieur of exterieur en ontdek hoe deze prachtige stof een tijdloze en elegante sfeer creëert. Kleurmeester biedt een uitgebreide collectie luxe sierkussens met bouclé stof om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Bekijk de luxe sierkussen collectie en mix texturen, maten en stoffen naar hartenlust.

luxe sierkussen boucle stof - kleurmeester

Terug naar blog