€ 0,00

katoenen stoffen

Onze vrolijk gestreepte katoenen stoffen geven ieder interieur een boost!

In onze stoffenwinkel online vindt je een groot aanbod katoenen stoffen. Geselecteerd op hun kwaliteit, kleur en veelzijdigheid. Anders dan de meeste katoenen stoffen bieden wij katoenen stoffen aan die variëren in breedte van 165, 180 en 185 cm. Ideaal om mee te werken voor grotere projecten zoals gordijnen, tafelkleden of het bekleden van banken.

Alleen onze katoenen strandstoel stof heeft een afwijkende maat die is 43cm. Echter doordat de canvas stof zo sterk is sterk, slijtvast en een stoere uitstraling heeft is de stof breed toepasbaar

katoenen stoffen

speciaal geweven katoenen stof

Al onze katoenen stoffen zijn geweven als platbinding. Hierdoor is het weefsel aan beide zijden gelijk en is er geen verschil tussen een voor- of achterkant van de stof. Beide zijden zijn dus even mooi!

Filter op:

Van katoenvezel tot duurzame katoenen stof

Onze 100% katoenen stoffen zijn gemaakt van de zachte vezels van de katoenplant. De mooiste kwaliteit katoen bolletjes worden geplukt en uitgekozen. Van deze katoenvezels worden draden gemaakt. De draden worden zorgvuldig geselecteerd. Eerst zijn we nog rauw en wit, maar daarna worden ze gekleurd in speciale verfbaden Elke kleur is uniek en specifiek voor de stof bedacht. Na het kleuren worden de katoen draden machinaal geweven. De weeftechniek bestaat uit regelmatige rechthoekige interlacing van twee sets draden: verticale draden (kettingdraden) en horizontale draden (inslagdraden). Deze weeftechniek zorgt er voor dat er geen verschil is in voor- en achterzijde van de stof, zodat de stoffen aan beide zijden kunnen worden gebruikt en dus even mooi zijn. Dit intensieve proces zorgt ervoor dat we robuuste en duurzame kwaliteit van onze katoenen stoffen kunnen waarborgen.

Katoenen canvas stof

Onze 100% katoenen canvas stof is heeft een gewicht van 350 g/m2, is waterafstotend en 43 cm breed. De canvas stof, ook wel strandstoel stof, is net als de gewone katoenen als een platbinding geweven. Deze stof is zeer sterk, heeft een waterafstotende finish gekregen en is veelzijdig toepasbaar. Niet alleen word deze stof gebruikt om in te zitten, zoals bij strandstoelen, regiestoelen en krukjes maar ook word deze stof toegepast op tassen en placemats.

Voordat je onze stoffen gaat toepassen adviseren we je onze was- en onderhoudstips door te nemen. Ook raden we je aan, alvorens de bestelling te plaatsen, rekening te houden met 10% krimp tijdens de eerste wasbeurt. Bestel dan ook 110% van de benodigde stof, om te voorkomen dat je te weinig stof koopt.

Terug naar boven