Verzendkosten pakketpost 2021

Verzendkosten pakketpost 2021

Wat een veranderingen dit jaar! Een wereldwijde pandemie, quarantaine, thuiswerken, lockdown, algemene stijging van aankopen in webshops met als gevolg veel pakketten die bezorgd moeten worden. Veel bezorgers op straat en top drukte voor de pakketdiensten en bezorgers. Het uiterste wordt gevergd van de logistieke dienstverlening. Bij ons, onze verzendpartner Boekuwzending.com maar ook bij de pakketdiensten waar wij gebruik van maken.

Met het thuis zijn en het mooie voorjaar vorig jaar, waar we dit voorjaar heel jaloers op zijn, zagen ook wij ons aantal te versturen pakketten groeien. Nadat duidelijk werd dat situatie rondom COVID wat langer zou gaan duren verhoogden pakketdienst DPD haar verzendtarief met € 2,12 inclusief BTW voor grote pakketten vanaf 1 meter lengte. Terwijl de pakketten van Postnl grote vertraging opliepen. Nu bestaat een groot deel van ons assortiment uit allerlei varianten (strand)stoelen, die allen in de grote pakketten tarieven vallen. Toch hebben we vorig jaar besloten als service niet onze verzendtarieven te veranderen. De verhoging zou een tijdelijke maatregel zijn, echter dat bleek niet het geval. 

Toen echter onaangekondigd in april dit jaar wederom door DPD de prijzen met € 3,63 inclusief BTW voor grote pakketten vanaf 1 meter lengte verhoogd werden, konden we niet langer onze oude verzendprijzen voor de stoelen hanteren en daardoor hebben we onze verzendtarieven voor de grote pakketten aangepast. 

We hebben overwogen om met een andere pakketdienst te werken, wij werken overwegend met DPD (uitgezonderd de Waddeneilanden). Door onze goede ervaring met DPD als professionele verzenddienst in NL en België, met track & trace code aan de klant met tijdsindicatie van een uur waarbinnen ze bezorgen, kosteloze verzekering per pakket tot €500 en continue korte levertijd, hebben we besloten dat de service en snelheid van leveren aan onze klanten voor ons prioriteit heeft en we via Boekuwzending.com met DPD zullen blijven verzenden. Het lijkt of Postnl goedkoper is om te verzenden, maar Postnl rekent extra kosten om pakketten te verzekeren, bovendien is de levertijd aan onze klanten langer en de service als er iets misgaat minder goed. Ook andere verzendpartijen hebben we onderzocht maar steeds kwam DPD als beste uit de bus.

Hieronder onze verzendtarieven inclusief BTW, omdat we verplicht zijn BTW hierover te berekenen aan onze klanten. De pakketpost tarieven hebben we bewust gelijk gehouden ondanks dat ook deze kosten gestegen zijn. We geven op een 2e pakket strandstoelen 25% korting en op een 3e pakket 50% korting op de verzendkosten.

Je kunt je order ook ophalen in Haarlem bij ons atelier op werkdagen op afspraak.

Nederland

  • Pakketpost tot 120 cm of 30 kg € 6,95 
  • Strandstoelen 1-3 stuks € 13,25
  • Strandstoelen met armleuning/voetenbank 1-2 stuks € 13,25

België 

  • Pakketpost tot 120 cm of 30 kg € 9,95 
  • Strandstoelen 1-3 stuks € 15,95 
  • Strandstoelen met armleuning/voetenbank 1-2 stuks € 15,95 
Terug naar blog