Tafeldekken kerst editie

Tafeldekken kerst editie

Tafeldekken tijdens de kerst

Kerst komt er aan en dat betekent natuurlijk gezelligheid. Gezelligheid met vrienden of familie, in minder grote getallen dan ander jaren maar toch. Ook de gezellige sfeer van kerstverlichting, kerstversiering en natuurlijk kerstmuziek mag niet ontbreken. Daarnaast is kerstmis bij uitstek de tijd om lekker uitgebreid te eten en te tafelen. En dan is het wel zo leuk om wat extra tijd aan de sfeer van de eettafel te besteden en zo een ware kersttafel te creëren. Het is toch de centrale plek van samenkomen, fijne gesprekken en lekker eten. In deze blog alles over de tafeldekken kerst editie!

Blijf bij één thema of kleur

Bedenk van tevoren voor wat voor thema of kleur je deze kerst wilt geven, en blijf ook bij dit thema. Een kersttafel staat al vaak erg vol met eten, drinken, servies en glazen wanneer je in de aankleding eenheid doorvoert creëert dit rust. Kies voor een kleurenpallet dat mooi samen gaat met je servies. Dit hoeft allang niet meer kerst rood of groen te zijn dus leef je uit en wees creatief.

Imponeer met een mooi tafelkleed of tafelloper

Mits je een prachtig, onbeschadigde hardhouten tafelblad hebt is het vaak mooier om je tafelblad te bedekken met tafellinnen. Wil je net even wat anders dan een tafelkleed? Een katoenen tafelloper kan een erg chique uitstraling geven. Heb je servies in een kleur? Kies dan voor een gekleurde loper, dit maakt de setting direct erg feestelijk. Leg hem in de breedte of in de de lengte, het is jouw (kerst)feestje. Zorg er wel voor dat het tafelkleed of de tafelloper aan beide zijden evenveel overhang heeft. Je kan met tafelklemmen, of zelf een stukje dubbelzijdig tape, het kleed of de loper bevestigen aan de tafel zodat deze niet gaat schuiven. Kies je voor een tafelkleed of loper maak het dan alleen af met servetten. Anders word je tafel al snel te druk en dit geeft al snel een druk, vol en ongeorganiseerd effect. Zeker wanneer je nog andere kerstversiering aan de tafel toevoegt. 

Snel en handig: stoffen placemats

Omdat we kerst dit jaar met een kleinere groep mensen vieren, kun je makkelijk en snel een mooie sfeervolle tafel creëren door placemats neer te leggen. Een placemat geeft je kersttafel sfeer en zorgt ervoor dat er geen onnodige vlekken op tafel komen, al kan je dat natuurlijk niet altijd voorkomen. Gelukkig kunnen de katoenen placemats van Kleurmeester gewoon de wasmachine in.

Niet geheel onbelangrijk: het servies

Nadat de eerste stappen aan de tafel zijn gezet is het tijd om na te denken over het servies. Een onderbord is in principe onnodig, maar het staat wel ontzettend chique. Wil je indruk maken op je familie en vrienden? Leg het servies neer volgens de etiquette. Vorken aan de linkerhand, messen en lepel aan de rechterhand. Dessert lepels of vorken dienen aan het hoofd van het bord te liggen. Tevens werk je tijdens de maaltijd je bestek af van buiten naar binnen. Hoewel veel bestek chique staat, leg je alleen bestek neer dat daadwerkelijk bij jouw kerstgangen gebruikt dient te worden. Ga je lekker gourmetten? Dan hoef je geen bestek neer te leggen voor 3 gangen, dit zorgt alleen maar voor verwarring bij je gasten. Maak van deze gelegenheid ook gebruik om je mooiste servies af te stoffen en deze in gebruik te nemen, het is tenslotte maar één keer per jaar kerst. 

De kers(t) op de taart: decoratie!

Nu je de basis hebt staan is het tijd voor decoratie! Een mooi kerststuk in het midden van de tafel is altijd goed. Wil je de tafel rustig houden? Zorg dan voor doorlopende kerstdecoratie die in een rechte lijn over het midden van de tafel loopt, bijvoorbeeld wat kerstgroen. Maar ook waxinelichtjes of dinerkaarsen, zijn echte sfeermakers aan tafel. 

Ben je nog op zoek naar een mooi tafelkleed of tafelloper om de feestdagen extra speciaal te maken? Bij Kleurmeester vind je een uitgebreid assortiment aan tafellinnen; tafelkleden, lopers en placemats. Van katoen of katoen met een coating, zodat het tafelkleed afneembaar word, handig niet? Heb je liever een afwijkende maat dan het aanbod uit ons tafellinnen assortiment dan kunnen we ook lopers en tafelkleden op maat maken.

En als je zelf handig bent kun je uiteraard ook de katoenen stof of stof met coating bij ons aanschaffen en zelf mooi tafellinnen maken. 

 

Terug naar blog