€ 0,00

kleurrijke stoffen

Kleurmeester gebruikt vooral duurzame en kleurrijke stoffen. Stoffen met strepen of gewoon effen. Dat Kleurmeester de boel opvrolijk, is een ding dat zeker is. Wat voor stoffen gebruikt Kleurmeester nou eigenlijk?

Katoen

Een duurzame en natuurlijke stof. Katoen is een eencellige en zachte vezel die van de katoenplant komt. Katoenverwerkers plukken de zachte bolletjes van de bomen en spinnen deze tot lange draden. Dat maakt katoen luchtdoorlatend. Slechts 10% van de katoenbolletjes gaat verloren, als men er draden van spint. We spreken daarom wel van een duurzame verwerking. De stoffen gaan daarnaast lang mee. Dubbel duurzaam dus.

Canvas

We maken onze strandstoelen van canvasstof. Dat is net wat steviger dan gewoon katoen. Vroeger weefde men canvasstof van hennepvezels. Onze canvas bestaat uit katoendraden. Het verschil met gewone katoenstof is dat de wevers het anders weven. De draden worden dichter op elkaar geweven, wat de stof steviger maakt.

Katoen met Acryl laag

De katoenen stoffen zijn aan een zijde voorzien van een waterdichte coating van 3 lagen acryl, waardoor de stof krimpvrij en waterafstotend is. Ideaal voor tafelkleden. Overigens hebben we het hier niet over plastic zeilstoffen. Nee, slechts een kant is voorzien van een doorzichtige coating, omdat we het belangrijk vinden dat onze tafelkleden mooi en stijlvol zijn.

Outdoor

Onze outdoor-stoffen zijn –zoals de naam al doet vermoeden- uitermate geschikt voor buiten. Deze outdoor-stoffen zijn gemaakt van acryl. Acryltextiel maakt men van copolymeer. Om een minder brandbare en meer kleurvaste stof te maken, wordt aan de synthetische vezel polyacrylonitril, een beetje vinylchloride en styreen toegevoegd. Dat zijn woorden die je misschien niet 1-2-3 onthoudt. Het resultaat is in elk geval: acryl, klaar voor gebruik, kleurvast, krimpvrij en vochtwerend. Speciaal gefabriceerd voor alle weertypen dus!  

 

kleurrijke stoffen kleurmeester

Strandstoelen en co

We gebruiken dus voornamelijk stevige stoffen. Juist omdat je jarenlang lekker wilt zitten in de strandstoelen van Kleurmeester. Of omdat je een zonnescherm of een stel gordijnen niet voortdurend wilt vervangen. We streven naar duurzaamheid en willen dat je jarenlang plezier hebt van onze producten.

Maak kennis

Wil je de stoffen wel eens even in het echt zien en voelen? Elk voorjaar staan wij op verschillende stoffenmarkten. Maar je bent natuurlijk ook van harte welkom in ons atelier in Haarlem. Houd de website of onze Facebook-pagina in de gaten voor de exacte data en locaties. En bekijk onze webshop alvast.

Terug naar boven