€ 0,00

kleur en emotie

Kleurmeester doet zijn naam eer aan, met een uitgebreide collectie aan kleurrijke producten. Binnen een handomdraai is de eettafel of de zithoek in de tuin omgetoverd tot een vrolijke bedoening. Met een grote glimlach en rode wangen als resultaat, want ja zeker! Kleur beïnvloedt de emotie.

Zwart en emotie

We zien zwart vaak als kleur van de dood of van rouw. Van droevige gebeurtenissen en van een donker verleden. Toch kunnen dames in zwarte mantelpakjes er elegant uitzien. Welke vrouw heeft er geen ‘little black dress’, die overal bijpast. En maken mannen in pak geen keurige indruk? Zwart is een mysterieuze kleur. Zwart is zowel chic als droevig.

Wit en emotie

Engelachtig of maagdelijk wit. De kleur van vrede en onschuld. Een vlek is direct zichtbaar, het is een ‘tere’ kleur. Een witte omgeving heeft een kalme uitwerking, maar kan ook kil en steriel overkomen.

Blauw en emotie

Blauw geeft rust. Het schijnt zelfs de hartslag gunstig te beïnvloeden. Sporters lijken beter te presteren in een ruimte met blauwe muren. Blauw staat ook voor betrouwbaarheid.

Rood en emotie

Wie aan rood denkt, denkt aan vurige passie en aan liefde. Al is rood ook de kleur van bloed en van woede. De kleur van het inferno, van een woeste onderwereld. Wie zich in het rood kleedt, straalt zelfvertrouwen en kracht uit. Een temperamentvolle kleur dus.

Geel en emotie

Geel staat voor zonneschijn, vreugde en een fijne zomermiddag. Geel schijnt mensen te inspireren en draagt bij aan het concentratievermogen. Een gele muur doet wonderen, maar een gele kamer maakt mensen onrustig.

 

Bruin en emotie

Bruin doet denken aan de natuur. De kleur van aarde en van hout. Een rustige en stabiele kleur. Al heeft donkerbruin weer een andere invloed op mensen dan lichtbruin. Donkerbruin kan een deprimerende sfeer creëren, terwijl lichtbruin speels en jong kan zijn.

Kleurmeester en emotie

Op zichzelf staande kleuren staan symbool voor uiteenlopende emoties en wekken verschillende taferelen op. Wie kleuren op de juiste manier combineert, zorgt voor evenwicht. Een juiste balans maakt mensen gelukkig. Daarnaast kan een divers kleurenpalet de boel flink opfleuren. Denk eens aan het verschil dat een bos bloemen op tafel al kan maken. De stoelen, kussens, tafelkleden en gordijnen van Kleurmeester hebben net zo’n vrolijk effect in en rondom het huis. Kan de inrichting wel wat kleur gebruiken? Bekijk de webshop! Niet alleen het huis knapt ervan op, de bewoners ook.

Terug naar boven